Activiteiten

De agenda bestaat uit activiteiten. Deze activiteiten heeft u totaal in eigen beheer. Werkwijze voor het aanmaken, aanpassen en koppelen van een activiteit wordt in de volgende hoofdstukken beschreven. Hieronder ziet u een voorbeeld van een overzichtspagina. Zo kan de agenda er aan de voorkant (voor de bezoeker) uit kan zien (afhankelijk van de styling van de site).

Een Activiteit aanmaken

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de agenda op waar u de activiteit aan toe wilt voegen en klik op deze.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Agenda hier kunt u activiteiten bekijken en toevoegen.
  4. Klik op het icoon Overzicht activiteiten. U bent nu op de pagina Overzicht Activiteiten. Onder het kopje Gereedschappen vindt u het icoon Toevoegen Activiteit.
  5. Klik op het icoon Toevoegen Activiteit.
  6. U bent nu op de pagina Toevoegen Instellingen, onder het kopje Instellingen ziet u een invulveld. Vul dit veld naar wens in.
  7. Bij het selectievakje Ingeschakeld beheert u of u het aangemaakte item wel of niet laat zien aan de ‘voorkant’ van uw site.
  8. Selecteer het selectievakje Goedgekeurd (dit is een optie voor de beheerders van de site en dit is een extra feature voor in een toekomstige update van FastView).
  9. Vul bij Begindatum de datum waarop uw activiteit start.
  10. Vul bij Einddatum de datum waarop uw activiteit eindigt.
  11. Vul bij Begintijd de tijd waarop uw activiteit start.
  12. Vul bij Eindtijd de tijd waarop uw activiteit eindigt.
  13. Vul bij locatie de locatie van uw actieviteit in
  14. Bij Nieuwe Afbeelding kunt u ook een afbeelding toevoegen voor uw activiteit.
  15. Klik op Opslaan, u heeft nu een nieuwe activiteit toegevoegd aan uw agenda.
  16. U wordt meteen doorverwezen naar de pagina Bewerk Activiteit, zie voorbeeld.

Activiteiten aanpassen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de agenda op waar u de activiteit aan toe wilt voegen en klik op deze.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Agenda. Klik op het icoon Overzicht activiteiten. U bent nu op de pagina Overzicht Activiteiten. Onder het kopje Activiteiten vindt u de aangemaakte activiteiten.
  4. Klik op de activiteit. U bent nu op de pagina Bewerk Activiteit. Hier kunt u uw activiteit bewerken.
  5. Klikt u op het icoon Bewerk Algemeen onder het kopje Gereedschappen Bij Bewerk Algemeen kunt u de informatie in het invulveld van u Activiteit wijzigen.

Activiteiten hernoemen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de agenda op waar u de activiteit aan toe wilt voegen en klik op deze.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Agenda. Klik op het icoon Overzicht activiteiten. U bent nu op de pagina Overzicht Activiteiten. Onder het kopje Activiteiten vindt u de aangemaakte activiteiten.
  4. Klik op de activiteit. U bent nu op de pagina Bewerk Activiteit. Hier kunt u uw activiteit bewerken.
  5. Klik onder het kopje Gereedschappen op het icoon Bewerk Talen. U komt nu op de pagina Bewerk Talen hier kunt de Titel, Korte Omschrijving en Lange Omschrijving wijzigen van uw activiteit.
  6. Vul het invulveld in naar wens
  7. Klik op Opslaan. Uw activiteit is gewijzigd.

Activiteiten koppelen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de agenda op waar u de activiteit aan toe wilt voegen en klik op deze.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Agenda. Klik op het icoon Overzicht activiteiten. U bent nu op de pagina Overzicht Activiteiten. Onder het kopje Activiteiten vindt u de aangemaakte activiteiten.
  4. Klik op de activiteit. U bent nu op de pagina Bewerk Activiteit. Hier kunt u uw activiteit bewerken.
  5. Klik onder het kopje Gereedschappen op het icoon Gekoppelde Categorieën. U komt nu op de pagina Gekoppelde Categorieën. Onder het kopje Categorieën, ziet u de door u ingegeven categorieën.
  6. Koppel de activiteit door de betreffende selectievakjes aan te vinken en op Opslaan te klikken. U heeft nu een activiteit gekoppeld.

Activiteiten verwijderen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de Agenda op waar u de activiteit of meerdere van wilt verwijderen en klik er op.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Agenda. Klik op het icoon Overzicht activiteiten. U bent nu op de pagina Overzicht Activiteiten. Onder het kopje Activiteiten vindt u de aangemaakte activiteiten.
  4. Selecteer de activiteiten die u wilt verwijderen door middel van het aanvinken van het selectievakje voor de activiteit.
  5. Klik onder Activiteiten op de knop Verwijder geselecteerde activiteiten.
  6. U activiteit is nu verwijderd.