Nieuwsmodule

Artikelen

De nieuwsmodule bestaat uit artikelen. Deze artikelen heeft u totaal in eigen beheer. Werkwijze voor het aanmaken, aanpassen en koppelen van een artikel wordt in de volgende hoofdstukken beschreven.

Een Artikel aanmaken

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de nieuwsmodule op waar u de artikelen aan toe wilt voegen en selecteer deze.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Nieuwsmodule hier kunt u artikelen bekijken en toevoegen.
  4. Klik op het icoon Overzicht Artikelen.
  5. U bent nu op de pagina Overzicht Artikelen. Onder het kopje Gereedschappen vindt u het icoon Toevoegen Artikel. Klik op het icoon Toevoegen Artikel.
  6. U bent nu op de pagina Bewerk Instellingen, onder het kopje Instellingen ziet u een invulveld. Vul dit veld naar wens in.
  7. Bij het selectievakje Ingeschakeld: beheert u of u het aangemaakte item wel of niet laat zien aan de ‘voorkant’ van uw site.
  8. Vul bij Publicatiedatum de datum waarop uw artikel getoond moet worden.
  9. Vul bij Publicatietijd de tijd waarop uw artikel start.
  10. Bij Nieuwe Afbeelding kunt u ook een afbeelding toevoegen voor uw artikelen. Druk op Opslaan, u heeft nu een nieuw artikel toegevoegd aan uw nieuwsmodule.
  11. U wordt meteen doorverwezen naar de pagina Bewerk Artikel, dit omdat het artikel nog kunt koppelen aan een categorie naar keus en u het artikel kunt bewerken. Zie volgende onderdeel (vanaf punt 4).

Een Artikel aanpassen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de nieuwsmodule op waar u de artikelen aan toe wilt voegen en selecteer deze.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Nieuwsmodule. Klik op het icoon Overzicht Artikelen. U bent nu op de pagina Overzicht Artikelen. Onder het kopje Artikelen vindt u de aangemaakte artikelen.
  4. Klik op het artikel. U bent nu op de pagina Bewerk Artikel. Hier kunt u uw artikel, bewerken, zie onderstaand voorbeeld.

5. Onder het kopje Gereedschappen drukt u op het icoon Bewerk Algemeen. Bij Bewerk Algemeen kunt u de informatie in het invulveld van u artikelen wijzigen.

Artikelen hernoemen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de nieuwsmodule op waar u de artikelen aan toe wilt voegen en selecteer deze.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Nieuwsmodule. Klik op het icoon Overzicht Artikelen. U bent nu op de pagina Overzicht Artikelen. Onder het kopje Artikelen vindt u de aangemaakte artikelen.
  4. Klik op het artikel. U bent nu op de pagina Bewerk Artikel. Hier kunt u uw artikel, bewerken.
  5. Klik onder het kopje Gereedschappen op het icoon Bewerk Talen. U komt nu op de pagina Bewerk Talen hier kunt een titel (Titel Nederlands), een inleiding (Inleidende tekst) en een uitgebreide tekst (Uitgebreide tekst Nederlands) geven aan het artikel. Vul de velden in en druk op Opslaan. Uw artikel is gewijzigd.

Artikelen koppelen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de nieuwsmodule op waar u de artikelen aan toe wilt voegen en selecteer deze.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Nieuwsmodule. Klik op het icoon Overzicht Artikelen. U bent nu op de pagina Overzicht Artikelen. Onder het kopje Artikelen vindt u de aangemaakte artikelen.
  4. Klik op het artikel. U bent nu op de pagina Bewerk Artikel. Hier kunt u uw artikel, bewerken.
  5. Klik onder het kopje Gereedschappen op het icoon Gekoppelde Categorieën. U komt nu op de pagina Gekoppelde Categorieën. Onder Categorieën, ziet u de door u ingegeven categorieën.
  6. Koppel de artikelen door de betreffende selectievakjes aan te vinken en op Opslaan te drukken. U heeft nu een artikelen gekoppeld.

Artikelen verwijderen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de nieuwsmodule op waar u de artikelen of meerdere van wilt verwijderen.
  3. U komt nu op de pagina Bewerk Nieuwsmodule. Klik op het icoon Overzicht Artikelen. U bent nu op de pagina Overzicht Artikelen. Onder het kopje Artikelen vindt u de aangemaakte artikelen.
  4. Selecteer de artikelen die u wilt verwijderen door middel van het aanvinken van het selectievakje voor de artikelen.
  5. Klik onder Artikelen op de knop Verwijder geselecteerde Artikelen.
  6. U artikel is nu verwijderd.