Catalogusmodule

Categorieën

De catalogusmodule werkt met items en categorieën. U kunt items toevoegen en deze koppelen aan een of meerdere eigen categorieën. Werkwijze voor het aanmaken, aanpassen en koppelen van een categorie wordt in de volgende hoofdstukken beschreven.

Categorieën toevoegen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de catalogusmodule op waar u de categorie aan toe wilt voegen en selecteer deze. U komt nu op de pagina Manage catalog.
  3. Klik op Manage categories. Hier ziet u een overzichtspagina met alle categorieën.
  4. Klik onder Tools op Add category. U komt nu op de pagina Add category.
  5. Vul onder Settings de naam in voor de categorie en beschrijving in het invulveld.
  6. Druk op Save, u heeft een categorie aangemaakt.

Categorienaam/omschrijving aanpassen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de catalogusmodule op waar u de categorie aan toe wilt voegen en selecteer deze. U komt nu op de pagina Manage catalog.
  3. Klik op Manage categories. Hier ziet u een overzichtspagina met alle categorieën.
  4. Klik onder Tools op de betreffende categorie. U komt nu op de pagina Manage category.
  5. Klik op Edit settings.
  6. Vul onder Settings de naam voor de categorie en beschrijving in het invulveld.
  7. Druk op Save, u heeft de categorienaam gewijzigd.

Categorieafbeelding toevoegen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de catalogusmodule op waar u de categorie aan toe wilt voegen en selecteer deze. U komt nu op de pagina Manage catalog.
  3. Klik op Manage categories. Hier ziet u een overzichtspagina met alle categorieën.
  4. Klik onder Tools op de betreffende categorie. U komt nu op de pagina Manage category.
  5. Klik op Edit settings.
  6. Klik onder Settings bij Image op Bladeren… om een afbeelding voor de categorie te selecteren.
  7. Druk op Save, u heeft nu een afbeelding aan de categorie toegevoegd.

Een Categorie verwijderen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de catalogusmodule op waar u de categorie van wilt verwijderen en selecteer deze. U komt nu op de pagina Manage catalog.
  3. Klik op Manage categories. Hier ziet u een overzichtspagina met alle categorieën.
  4. Selecteer onder Tools het selectievakje van de betreffende categorie.
  5. Klik op Remove selected items. Uw categorie is nu verwijderd.