Webshopmodule

Categorieënbeheer

De webshopmodule werkt met producten en categorieën. U kunt producten toevoegen en deze koppelen aan een of meerdere categorieën. Werkwijze voor het aanmaken, aanpassen en koppelen van een categorie wordt in de volgende hoofdstukken beschreven.

Categorieën toevoegen

Voor uw webshop kunt u onbeperkt categorieën aanmaken, en hieraan kunt u subcategorieën of producten toevoegen. Aan een subcategorie kan overigens ook weer een categorie of producten toegevoegd worden.

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule en selecteer deze. U komt nu op de pagina Webshop beheren.
  3. Klik op Categorieënbeheer, u bent nu op de pagina Categorieënbeheer.
  4. Klik onder Tools op Categorie toevoegen. U komt nu op de pagina Categorie toevoegen aan webshop.
  5. Vul onder Records de categorie naam in en voeg eventueel een afbeelding toe. De categorie naam is alleen zichtbaar in het beheergedeelte en is voor het beheer van de categorieën.
  6. Bij het kopje Dutch vult u de getoonde naam en omschrijving in voor de categorie in de webshop. Deze omschrijvingen zullen zichtbaar zijn in de webshop.
  7. Druk op Opslaan, u heeft een categorie aangemaakt.

Categorienaam / omschrijving aanpassen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule op waar u de categorie aan toe wilt voegen en selecteer deze. U komt nu op de pagina Webshop beheren.
  3. Klik op Categorieënbeheer. Hier ziet u een overzichtspagina met alle categorieën.
  4. Klik onder Tools op de betreffende categorie. U komt nu op de pagina Categorie bewerken. Onder Records kunt u de categorienaam en/of omschrijving aanpassen.
  5. Druk op Opslaan, u heeft de categorienaam/omschrijving gewijzigd.

Categorieafbeelding toevoegen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule op waar u de categorieafbeelding aan toe wilt voegen en klik hier op. U komt nu op de pagina Webshop beheren.
  3. Klik op Categorieënbeheer. Hier ziet u een overzichtspagina met alle categorieën.
  4. Klik onder Tools op de betreffende categorie. U komt nu op de pagina Categorie bewerken.

5. Klik op Bladeren... bij het invulveld Afbeelding om een afbeelding te selecteren voor de categorie.
  6. Druk op Opslaan, u heeft nu een afbeelding aan de categorie toegevoegd.

Categorieën navigeren

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule op waar u de categorieën van wilt verplaatsen en klik hier op. U komt nu op de pagina Webshop beheren.
  3. Klik op Categorieënbeheer. Hier ziet u een overzichtspagina met alle categorieën.
  4. Klik onder Tools op het betreffende pijltje om de categorie te navigeren. Dit gaat op de volgende manier:
Pijltje omhoog zorgt ervoor dat het navigatieitem een stap naar boven gaat,
Pijltje omlaag zorgt ervoor dat het navigatieitem een stap naar beneden gaat,
Pijltje rechts zorgt ervoor dat het navigatieitem niveau lager in het menu verschijnt.
Pijltje links zorgt ervoor dat het navigatieitem een niveau hoger in het menu verschijnt.

5. Druk op Opslaan om de navigatie van de categorieën te wijzigen.

In dit voorbeeld van categoriebeheer ziet u als hoofdcategorie “Classics” met daarin verschillende subcategorieën.

Een Categorie verwijderen

Waarschuwing! Als u een categorie wilt verwijderen moet u er rekening mee te houden dat de gekoppelde producten en prijzen ook niet meer zichtbaar zijn in de webshop.

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule op waar u de categorie van wilt verwijderen en selecteer deze. U komt nu op de pagina Webshop beheren.
  3. Klik op Categorieënbeheer. Hier ziet u een overzichtspagina met alle categorieën.
  4. Selecteer onder Tools het selectievakje van de betreffende categorie.
  5. Klik op Categorieën verwijderen. Uw categorie is nu verwijderd.