Componentenbeheer

Bij Componentenbeheer kunt u uw eigen tekstpagina's aanmaken. Dit kunt u doen door een HTMLbox te selecteren bij Componentinstance. In een HTMLbox kunt u uw teksten aanmaken en bijwerken.

Meer informatie over de teksteditor en de werkwijze hiervan vindt u bij het onderdeel Teksteditor. Deze informatie vindt u bij de Handleidingen.

Het toevoegen van een Component

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u komt nu in het menu Componentenbeheer.
  2. Klik op het groene icoon U bent nu op de pagina Add componentinstance.
  3. Selecteer het type component wat u wenst in de selectiebox.
  4. Klik op nu op Save.
  5. Voer een naam in voor het component. Dit is voor herkenning in het navigatie -en componentenbeheer. In ons voorbeeld hier onder genaamd voorbeeldtext.
  6. Klikt u op Save om de naam op te slaan.

7. U bent nu beland in het menu Edit htmlbox, klik op het icoon Edit content.
  8. In dit menu kunt u content plaatsen. (zie de teksteditormodule)
  9. Plaats u content en klik op Save. U heeft nu een nieuw component gecreëerd.

Het koppelen van componenten aan navigatieitem

Bij het aanmaken van nieuwe navigatieitems moet u zelf de componenten aan de pagina koppelen voor de gewenste weergave.

1. Klik op nu op het menu componentenbeheer, hier ziet u de lijst met componenten.
  2. Om een component te koppelen aan een navigatieitem, klikt u nu op de knop Navigatiebeheer.
  3. Klik op op het navigatieitem waar u het component aan wilt koppelen.
  4. U bent nu in het menu : Edit navigationitem (naam van het navigatieitem)
  5. Klik op Link components, u bent nu in het menu Edit components of navigationitem ...
  6. Selecteer het component dat gekoppeld moet worden door in het selectievak, onder Linked, aan te vinken.
  7. Geef nu het component een positie in de site door bij Position een getal in te vullen:

1. breadcrumb is dit standaard 999.
    2. Htmlboxen zijn standaard 1,
    3. hoofdnavigatie is standaard 2
    4. subnavigatie is afhankelijk van de template 3 of 4.

8. Om de positie in de Navigatie te bepalen voor het component, voert u onder Priortity een getal in, automatisch worden de navigatieitems bij invoering geordend, dus dit is geen pre.
    Voorbeeld: Stel u wilt bovenin een tekst toevoegen aan een reeds aangemaakt navigatieitem met een htmlbox, dan kunt u bij het item wat u wilt koppelen de Priority: 10 invoeren. Een eventueel volgende zou dan 20 zijn enzovoort. Deze teksten worden dan boven de reeds gekoppelde componenten getoond.
  9. Om het Navigatieitem te zien op de website moet het wel gelinked zijn aan hoofdnavigatie en of subnavigatie, link deze ook door de selectiekaders aan te vinken onder Linked.
  10. Klik op nu op Save. Het component is nu aan de navigatie toegevoegd.