Catalogusmodule

De Catalogusmodule

De catalogusmodule is een los component dat werkt met items en categorieën. U kunt items toevoegen en deze koppelen aan een of meerdere eigen categorieën. Werkwijze voor het aanmaken van een catalogusmodule is als volgt.

De Catalogusmodule aanmaken

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt u een component aanmaken.
  2. Klik op de knop Add item, u bent nu op de pagina componentinstance. Hier kunt u de catalogusmodule toevoegen.
  3. Selecteer in de selectiebalk het component Catalogus (zie onderstaand voorbeeld).

4. Klik nu op Save om de catalogusmodule toe te voegen aan het Componentenbeheer. U heeft nu een catalogusmodule aangemaakt.
  5. U wordt nu doorverwezen naar de vervolgpagina Manage Catalog, dit is omdat u op dit moment nog geen items heeft toegevoegd aan de module. Hier kunt u ook de gekozen naam voor u Catalogusmodule bewerken, (zie De Catalogusmodule hernoemen), items en categorieën bekijken en toevoegen.

De Catalogusmodule hernoemen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt u de catalogusmodule aanpassen. Zoek het component op en klik er op.
  2. U bent nu op de pagina Manage Catalog hier kunt u de gekozen naam voor u catalogusmodule bewerken, Items en categorieën bekijken en toevoegen.
  3. Klik op het icoon Edit settings.
  4. U bent nu op de pagina Edit settings for catalog.
  5. Bij Instance Name vult u de naam in voor de catalogusmodule. Ook kunt u aangeven hoeveel items er per pagina worden getoond bij Aantal items per pagina.
  6. Om de wijzigingen op te slaan drukt u op Save.

De Catalogusmodule verwijderen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt een catalogusmodule verwijderen. Zoek het component op.
  2. Selecteer de catalogusmodule door het selectievakje voor het component aan te vinken.
  3. Klik op remove selected items onder Records. U component is nu verwijderd.