Fotomodule

De Fotomodule

De fotomodule is een los component dat werkt met afbeeldingen. U kunt afbeeldingen toevoegen, wijzigen en meerdere fotomodules toevoegen aan uw website. Werkwijze voor het toevoegen van een fotomodule aan uw webwebsite is als volgt.

De Fotomodule aanmaken

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt u een component aanmaken.
  2. Klik op de knop Add item, u bent nu op de pagina componentinstance. Hier kunt u de fotomodule toevoegen.
  3. Selecteer in de selectiebalk het component Fotomodule.
  4. U komt nu op de pagina Add Gallery. Vul onder Settings het invulveld in. Bij instance name vult u de naam van het component in.
  5. Als u het selectievakje voor Toon afbeeldingen zonder titel niet aanvinkt worden deze afbeeldingen niet getoond.
  6. Vul bij Aantal kolommen het gewenste aantal in.
  7. Vul bij Kolom Breedte, de gewenste breedte in.
  8. De thumbhoogte en breedte zijn ook in te stellen, de thumb is de preview, het verkleinde voorbeeld van uw afbeelding, hier kunnen bezoekers op klikken.
  9. De afbeelding maximale breedte en hoogte, zijn ook in te stellen. Handig, maar houdt u rekening met de grootte en resoluties van schermen.
  10. Klik nu op Opslaan om de fotomodule toe te voegen aan het Componentenbeheer. U heeft nu een fotomodule aangemaakt.
  11. U wordt nu doorverwezen naar de vervolgpagina Edit Gallery, dit is omdat u op dit moment nog geen afbeeldingen heeft toegevoegd aan de module. Hier kunt u ook de gekozen instellingen voor u fotomodule bewerken.

De Fotomodule gegevens aanpassen.

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt u de fotomodule aanpassen. Zoek het component op en klik er op.
  2. U bent nu op de pagina Edit Gallery hier kunt u de gekozen naam voor u fotomodule bewerken, afbeeldingen bekijken en toevoegen.
  3. Klik op het icoon Edit settings.
  4. U bent nu op de pagina Edit Gallery. Pas de gegevens aan naar wens aan en druk op Opslaan. U heef nu de gegevens van uw fotomodule gewijzigd.

De Fotomodule verwijderen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt een fotomodule toevoegen en verwijderen. Zoek het component op.
  2. Selecteer de fotomodule door het selectievakje voor het component aan te vinken.
  3. Klik op remove selected items onder Records.
  4. U component is nu verwijderd.