Ledenmodule

Gebruikers

Met de Ledenbeheer module is het mogelijk om een lijst met gebruikers te beheren. In deze lijst kunt u zien of de gebruiker geactiveerd is en in welke groep of groepen deze gekoppeld is.

Gebruiker toevoegen

1. Klik op het icoon Ledenbeheer, u bent nu op de pagina Ledenbeheer. Hier kunt een gebruiker toevoegen. Klik op het icoontje User list.
  2. U bent nu op de pagina Users, onder Tools vindt u het icoontje Add user. Klik hier op om verder te gaan.

3. U bent nu op de pagina Add User, hier kunt u onder Settings de gewenste onderdelen invullen.
  4. Bij Username kunt u de gewenste gebruikersnaam invullen en ook kunt u de status opgeven van de gebruiker. Enabled staat voor ingeschakeld en disabled staat voor uitgeschakeld.
  5. Bij password kunt u het gewenste wachtwoord opgeven. De Username en het Password zijn met elkaar verbonden en worden de inloggegevens voor de gebruiker.
  6. Klik op Save om de gebruiker toe te voegen.

Gebruiker instellingen wijzigen

1. Klik op het icoon Ledenbeheer, u bent nu op de pagina Ledenbeheer. Klik op het icoontje User List.
  2. U bent nu op de pagina Users, klik op de gebruiker waarvan u instellingen wilt wijzigen.
  3. U bent nu op de pagina Edit user … , klik op het icoontje Edit settings om verder te gaan.
  4. U bent nu op de pagina Edit settings of user. Hier kunt u de gegevens aanpassen. (zie voorbeeld)

5. Klik op Save om de wijzigingen op te slaan.

Gebruiker aan groep linken

Hiermee maakt u het mogelijk om een gebruiker aan een groep te linken die reeds rechten heeft. De gebruiker zal door het linken dezelfde rechten krijgen.

1. Klik op het icoon Ledenbeheer, u bent nu op de pagina Ledenbeheer. Klik op het icoon User list.
  2. U bent nu op de pagina Users, klik op de gebruiker die u wilt linken aan een groep.
  3. U bent nu op de pagina Edit user … Klik vervolgens op het icoontje Link groups.
  4. U bent nu op de pagina Edit groups of user… Selecteer de groep waar de gebruiker aan moet worden toegevoegd, dit doet u door een vinkje te zetten.
  5. Bijvoorbeeld: U wilt een gebruiker het recht geven om pagina’s aan te maken, en nieuwe onderdelen aan te maken: U moet deze gebruiker dan linken aan de gebruikersgroep Supervisors of Administrators.

6. Klik op Save om de gebruiker aan de groep te linken.

Gebruiker verwijderen

LET OP! Als u een gebruiker verwijderd, kan deze niet meer inloggen op de specifieke gedeeltes van uw website, licht deze gebruiker op tijd in over de gang van zaken om misverstanden te voorkomen.

1. Klik op het icoon Ledenbeheer, u bent nu op de pagina Ledenbeheer. Klik op het icoontje User List.
  2. U bent nu op de pagina Users, klik op het selectievakje voor de gebruiker die u wilt verwijderen.
  3. Klik vervolgens op het icoontje remove selected items om de gebruiker te verwijderen.