Catalogusmodule

Items

De catalogusmodule bevat items. Deze items heeft u in eigen beheer. Werkwijze voor het aanmaken, aanpassen en koppelen van een item wordt in de volgende hoofdstukken beschreven. In dit onderdeel hebben we een catalogusmodule genomen die is ingericht voor huizen. Daarom kunnen de velden afwijken van uw specifieke catalogusmodule.

Een item aanmaken

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de catalogusmodule op waar u de items aan toe wilt voegen en selecteer deze.
  3. U komt nu op de pagina Manage Catalog. Hier kunt u items bekijken en toevoegen.
  4. Klik op het icoon Manage Items. U bent nu op de pagina Manage Items. Onder het kopje Tools vindt u het icoon Add Item. Klik op het icoon Add Item.
  5. U bent nu op de pagina Add item, onder het kopje Settings ziet u de aangemaakte invulvelden.
  6. Bij het selectievakje Dutch beheert u of u het aangemaakte item wel of niet laat zien aan de ‘voorkant’ van uw site.
  7. Vul bij Adres het adres in van het huis wat u gaat toevoegen.
  8. Vul bij Plaats de plaatsnaam in waar het huis gevestigd is.
  9. Bij Type object kunt u kiezen tussen de verschillende type woningen.

10. Bij Korte omschrijving geeft u een korte beschrijving van het huis op, hier kunt u het beste de beschrijving kort en bondig houden. Bij Lange omschrijving kunt u d.m.v. de html-box uw uitgebreide beschrijving invullen. Bij Opvallende tekst vult u een stukje tekst in wat volgens u meer aandacht verdient.
  11. Bij Prijs vult u de prijs in voor het huis, bij Prijsvorm kunt u aangeven om welke prijsvorm het gaat. Bij Prijstype kunt u aangeven op welke wijze de prijs betaald dient te worden.

12. Afbeeldingen toevoegen kunt u doen bij de volgende onderdelen: Afbeelding homepage, Afbeelding lijstweergave en bij Afbeelding #. Dit doet u door op de knop Bladeren… te klikken en uw afbeelding te selecteren.

13. Bij het selectievakje Homepage kunt u aangeven of het item ook zichtbaar is aan de “voorkant” van de website (het sjabloon van uw website dient dit te ondersteunen).
  14. Bij Status kunt u kiezen voor de status van het huis. U kunt kiezen uit; Te koop, Verkocht, Verkocht onder voorbehoud, Te Huur en Verhuurd.
  15. U kunt ook PDF-bestanden toevoegen aan uw catalogusmodule met een beschrijving. Dit doet u door bij Korte omschrijving PDF een korte omschrijving te geven van de inhoud van het PDF-bestand. Bij Lange omschrijving PDF kunt u uitgebreide informatie geven over het PDF-bestand.
  16. Vervolgens kunt u afbeeldingen toevoegen bij Kadasterafbeelding en de PDF-bestanden voegt u op dezelfde wijze toe bij PDF Plattegrond door op Bladeren… te klikken en het bestand te selecteren. Extra informatie over het bestand kunt u toevoegen bij het onderdeel PDF Extra Informatie.
  17. Bij PDF Raamflyer omschrijving vult u een omschrijving in van de raamflyer.
  18. Druk op Save en u heeft een item toegevoegd aan de catalogus.

Een Item aanpassen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de catalogusmodule op waar u de items wilt aanpassen en selecteer deze.
  3. U komt nu op de pagina Manage catalog. Klik op het icoon Manage items. U bent nu op de pagina Manage items. Onder het kopje Records vindt u de aangemaakte items.
  4. Klik op het item. U bent nu op de pagina Manage item. Hier kunt u uw item bewerken door op Edit content te klikken. Vervolgens kunt u bij Settings de gewenste onderdelen aanpassen en op Save klikken om de aanpassing op te slaan.

Items verwijderen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de catalogusmodule op waar u het item wilt verwijderen en selecteer deze.
  3. U komt nu op de pagina Manage catalog. Klik op het icoon Manage items. U bent nu op de pagina Manage catalog.
  4. Zoek het item dat u wilt verwijderen en vink het selectiehokje aan. Onder het kopje Records ziet u het icoontje Remove selected items. Klik hierop. Uw item is verwijderd.