Teksteditor

Link toevoegen

Een link maken / aan tekst verbinden

1. Er van uitgaande dat u al in Componentenbeheer een nieuw component aan heeft gemaakt met een htmlbox….
  2. Typt u de naam van de link in de texteditor
  3. Selecteer nu de ingegeven naam (de tekst wordt wit van kleur en de achtergrond zwart).
  4. Klik op op de knop Hyperlink

Voorbeeld:

5. Selecteer voor bron leeg
  6. Typ de url van de site in, b.v. http://www.interwijs.nl
  7. U kunt bij Doel een naam invullen voor het item maar deze ziet u niet terug en heeft geen consequenties voor de link.
  8. Selecteer in de selectie box een van de volgende opties:

1. Zelfde frame om de site in het zelfde venster te laden
    2. Nieuw venster om de site in een nieuw venster te laden
    3. Bovenliggend frame is niet van toepassing als u geen gebruik maakt van frames, anders wordt de site in het bovenliggende frame geopend.

9. Vul bij Titel de titel die u Hyperlink wilt geven
  10. Klik op invoegen, vervolgens kunt u op toepassen of ok klikken, u heeft nu een Hyperlink aangemaakt.

Een link aan een afbeelding toevoegen

1. Er van uitgaande dat u al in Componentenbeheer een nieuw component aan heeft gemaakt met een htmlbox….
  2. Voeg in de htmlbox een afbeelding toe.
  3. Selecteer de afbeelding.
  4. Klik op de knop Hyperlink
  5. Selecteer voor bron leeg
  6. Typ de Url van de site in, b.v. http://www.interwijs.nl
  7. U kunt bij Doel een naam in vullen voor het item maar deze ziet u niet terug en heeft geen consequenties voor de link.
  8. Selecteer in de selectie box een van de volgende opties:

1. Zelfde frame om de site in het zelfde venster te laden
    2. Nieuw venster om de site in een nieuw venster te laden
    3. Bovenliggend frame is niet van toepassing als u geen gebruik maakt van frames, anders wordt de site in het bovenliggende frame geopend.

9. Vul bij Titel de titel die u Hyperlink wilt geven
  10. Klik op op invoegen, vervolgens kunt u op toepassen of ok klikken, u heeft nu een Hyperlink aangemaakt.