Ledenmodule

Paginabeheer via component

Pagina’s beheren via Componentenbeheer biedt u de mogelijkheid om rechten toe te kennen aan gebruikers zodat deze in FastView kunnen werken aan de toegewezen pagina’s.

Per component kunt u aangeven welke groepen uit het Ledenbeheer toegang hebben tot het des betreffende onderdeel van uw website en het beheer daarvan. Dit kunt u beheren door bij het componentenbeheer op het slotje te klikken achter het desbetreffende onderdeel (zie voorbeeld).

Zo komt u op de pagina Edit access to… Hier kunt u de verschillende aangemaakte groepen rechten voor het beheer geven tot de pagina. U kunt dit doen via het icoon Componentenbeheer op de volgende manier:

Pagina beheren

Met deze optie maakt u het mogelijk om gebruikers of gebruikersgroepen toegang te geven tot het beheren van een of meerdere componenten in het Componentenbeheer van FastView.

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt u de reeds aangemaakte componenten bekijken.
  2. Klik op het slotje achter het component dat u wilt beheren (zie voorbeeld boven).
  3. U bent nu op de pagina Edit access to…, hier kunt u bepalen welke groepen recht hebben op de inhoud van het component of deel van de website.(zie voorbeeld onder).
  4. Het selectiebolletje bij Access component instance staat automatisch op unknown, dit betekend dat iedereen toegang heeft tot de desbetreffende pagina of het webcomponent omdat er geen restrictie is gedefinieerd. False kunt u gebruiken als de gebruikersgroep geen toegang mag hebben tot het onderdeel en True als dit wel gewenst is.
  5. Voorbeeld: U wilt dat het component alleen kan worden beheerd door de Moderators: dan moet u bij alle overige gebruikersgroepen het selectiebolletje aanvinken bij False.
  6. Klik op Save om de wijzigingen op te slaan.