Webshopmodule

Productenbeheer

De webshopmodule bevat producten. Deze producten heeft u in eigen beheer. Werkwijze voor het aanmaken, aanpassen en koppelen van een product wordt in de volgende hoofdstukken beschreven. In dit voorbeeld hebben we een webshopmodule genomen die is ingericht voor bedrijfskleding. Daarom kunnen de velden afwijken van uw specifieke webshopmodule.

Een product aanmaken

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule op waar u het product aan toe wilt voegen en selecteer deze.
  3. U komt nu op de pagina Webshop beheren..
  4. Klik op het icoon Productenbeheer. U bent nu op de pagina Manage products in webshop. Onder het kopje Tools vindt u het icoon Product toevoegen. Klik hier op.
  5. U bent nu op de pagina Product toevoegen, onder het kopje Instellingen ziet u de invulvelden die moeten worden gevuld. Hieronder volgt de uitleg voor het aanmaken van een product.

6. Bij het onderdeel Product naam vult u de productnaam in voor het beheergedeelte, deze naam wordt dus niet getoond in de webshop maar is alleen voor herkenning in het beheer.
  7. Vul bij Aantal op voorraad het voorradige aantal producten in.
  8. Selecteer uit BTW categorie het Btw-tarief in wat voor het product van toepassing is.
  9. Bij Gewicht kunt u het gewicht van het product specificeren, dit getal kan worden gebruikt bij het berekenen van de verzendkosten.
  10. Bij Zoektermen geeft u een beschrijving van woorden waarop het product ook moet worden gevonden. U kunt hierbij denken aan synoniemen of namen van concurrenten
  11. Bij het selectievakje Beschikbaar kunt u aangeven of het product wel of niet beschikbaar is in de webshop.
  12. Vul bij Sorteer volgorde in welke prioriteit het product heeft. Dit zorgt ervoor dat een product in lijstweergaven op deze volgorde gesorteerd wordt. De prioriteitsstappen worden automatisch verhoogd met 10 stappen bij het aanmaken van een nieuw artikel.
  13. Om afbeeldingen toe te voegen aan het product klikt u op de knop Bladeren… en selecteert u op uw computer de afbeelding die bij het product hoort.
  14. Onder het kopje Dutch staat de informatie die getoond wordt in de webshop.

15. Bij Getoonde naam kunt u een productnaam invoeren die getoond zal worden in de webshop.
  16. Bij Getoonde korte omschrijving vult u een korte beschrijving in van het product.
  17. Bij Getoonde lange omschrijving kunt u een lange omschrijving geven van het product.
  18. Vul bij Getoonde verpakkingseenheid in om welke verpakkingseenheid het gaat.
  19. Klik op Opslaan om het product op te slaan.

Voorbeeld van een detailweergave voor een product

Voorbeeld van een lijstweergave van producten

Een productafbeelding toevoegen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule op waar u de afbeelding aan toevoegen wilt en klik hierop.
  3. U komt nu op de pagina Webshop beheren. Klik op het icoon Producten beheer. U bent nu op de pagina Manage products in webshop.
  4. Onder het kopje Records vindt u de aangemaakte producten. Klik op het product waaraan u de afbeelding wilt toevoegen.U bent nu op de pagina Product beheer.
  5. Klik op Product afbeeldingen beheer en vervolgens op het icoon Product afbeelding toevoegen om een afbeelding toe te voegen aan uw product.
  6. Selecteer een afbeelding van uw computer en klik op Opslaan om de aanpassing op te slaan.

Producten aanpassen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule op waar u het product wilt aanpassen en klik hier op.
  3. U komt nu op de pagina Webshop beheren. Klik op het icoon Producten beheer.
  4. U bent nu op de pagina Manage products in webshop.
  5. Zoek het product dat u wilt aanpassen en klik hier op. Onder het kopje Tools ziet u het icoontje Product instellingen bewerken.
  6. Klik hierop. U kunt hier de gewenste gegevens aanpassen en opslaan door op de knop Opslaan te klikken.

Productprijs aan producten toevoegen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Zoek de webshopmodule en klik hier op. U komt nu op de pagina Webshop beheren.
  2. Klik op het icoon Producten beheer. U bent nu op de pagina Manage products in webshop.
  3. Zoek het product op waaraan de prijs moet worden toegevoegd en klik hier op. U bent nu op de pagina Product beheer.

4. Onder het kopje Tools staat het icoon Productprijs, klik hier op. U komt nu op de pagina Productprijs. Hier kunt u per kwantiteit bepalen hoeveel er betaald wordt per eenheid. De staffelprijzen maken het mogelijk om meerdere prijzen te definiëren voor verschillende aantallen. (voorbeeld)

5. Klik op het icoontje Productprijs toevoegen, u komt nu de pagina Productprijs toevoegen.
  6. Onder Records kunt u aangeven welke kwantiteit het product heeft en de prijs per eenheid ingeven.

7. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Producten activeren / deactiveren

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule waar u de producten wilt activeren of deactiveren en klik hier op.
  3. U komt nu op de pagina Webshop beheren. Klik op het icoon Producten beheer. U bent nu op de pagina Manage products in webshop.
  4. Zoek het product dat u wilt activeren of deactiveren en klik op het groene icoontje voor het product. Hierdoor wordt het icoontje grijs en gedeactiveerd.
  5. U kunt op deze manier aangeven of het product wel of niet getoond wordt in de webshop. U kunt uw wijzigingen opslaan door op de knop Opslaan te klikken.

Product koppelen aan een categorie

De producten in de webshop kunnen worden gekoppeld aan verschillende categorieën en subcategorieën.

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule op waar u het product wilt koppelen en klik hier op.
  3. U komt nu op de pagina Webshop beheren. Klik op het icoon Producten beheer.
  4. U bent nu op de pagina Manage products in webshop. Zoek het product dat u wilt koppelen en klik hier op.
  5. U komt nu op de pagina Product beheer , klik op het icoon Categorie koppelen.
  6. U komt nu op de pagina Koppel product aan categorieën. Hier kunt u een vinkje zetten voor de categorie waaronder het product moet kunnen worden gevonden.

Producten verwijderen

1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer.
  2. Zoek de webshopmodule op waar u het product wilt verwijderen en klik hier op.
  3. U komt nu op de pagina Webshop beheren. Klik op het icoon Producten beheer. U bent nu op de pagina Manage products in webshop..
  4. Zoek het item dat u wilt verwijderen en vink het selectiehokje aan dat voor het product staat. Ga vervolgens naar Records en klik op het icoontje Producten verwijderen. U geselecteerde product is nu verwijderd.