Nieuwsmodule

De Nieuwsmodule

De nieuwsmodule is een los component dat werkt met artikelen en categorieŽn. U kunt artikelen toevoegen en deze koppelen aan een of meerdere eigen categorieŽn. Werkwijze voor het aanmaken van een nieuwsmodule is als volgt.

De Nieuwsmodule aanmaken

 1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt u een component aanmaken.
 2. Klik op de knop Add item, u bent nu op de pagina componentinstance. Hier kunt u de nieuwsmodule toevoegen.
 3. Selecteer in de selectiebalk het component Nieuwsmodule (zie onderstaand voorbeeld).
 4. Klik nu op Opslaan om de nieuwsmodule toe te voegen aan het Componentenbeheer. U heeft nu een nieuwsmodule aangemaakt.
 5. U wordt nu doorverwezen naar de vervolgpagina Bewerk Nieuwsmodule, dit is omdat u op dit moment nog geen artikelen heeft toegevoegd aan de module. Hier kunt u ook de gekozen naam voor u Nieuwsmodule bewerken, (zie De Nieuwsmodule hernoemen), artikelen en categorieŽn bekijken en toevoegen.De Nieuwsmodule hernoemen

 1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt u de nieuwsmodule aanpassen. Zoek het component op en klik er op.
 2. U bent nu op de pagina Bewerk Nieuws hier kunt u de gekozen naam voor u nieuwsmodule bewerken, Artikelen en categorieŽn bekijken en toevoegen.
 3. Klik op het icoon Bewerk Naam.
 4. U bent nu op de pagina Bewerk Naam. Pas deze naar wens aan en druk op Opslaan. U heef nu de naam van uw nieuwsmodule gewijzigd.

De Nieuwsmodule verwijderen

 1. Klik op het icoon Componentenbeheer, u bent nu op de pagina Componentenbeheer. Hier kunt een nieuwsmodule toevoegen en verwijderen. Zoek het component op.
 2. Selecteer de nieuwsmodule door het selectievakje voor het component aan te vinken.
 3. Klik op remove selected items onder Records.
 4. U component is nu verwijderd.