Basismodule

Uitleg over meta tags

Wat is een meta tag?

Een meta tag zorgt ervoor dat zoekmachines de internetpagina's beter kunnen vinden. Een meta tag bevat informatie over uw internetsite waardoor uw pagina sneller wordt gevonden en beter omschreven door zoekmachines.

Naam meta tag:

Beschrijving van het onderdeel:

Title
De titel van de pagina
Description
Een korte beschrijving van de pagina
Keywords
Sleutelwoorden, handig voor zoekmachines


Een meta tag is een veld in een document dat specifieke meta data bevat. Een document kan meerdere meta tags bevatten, die informatie geven over het document. Meta tags zijn bedoeld om informatie op te nemen over de inhoud van een website of een webpagina. Hiertoe wordt in de code van de pagina eerst een aanduiding opgenomen van het soort informatie, en daarna de informatie zelf.

Meta tag "Title"

De meta tag Title is erg handig, hiermee kunt u de webpagina's namen geven. Deze namen worden zichtbaar in de browser op het tabblad. In het voorbeeld hieronder zijn de gegevens Basismodule ingevuld bij Title.

Naast zichtbaarheid in het tabblad van uw browser, wordt de title ook gebruikt voor de titelweergave in zoekmachines.


Meta tag "Description"

De meta tag Description wordt gebruikt voor de korte beschrijvende teksten die u vindt in zoekmachines. Het is dus raadzaam om goed over de teksten na te denken, en te zorgen dat de beschrijving goed overeenkomt met de inhoud van uw website.In het voorbeeld ziet u de eerste resultatenpagina van een zoekterm in Google. Vervolgens ziet u in een voorbeeld hoe dit verwerkt is in de meta tags Title, Description en Keywords.


Meta tag "Keywords"

In het voorbeeld hierboven staan verschillende keywords vermeldt bij de meta tags die te maken hebben met de internetsite. Deze keywords zorgen ervoor dat de pagina's beter worden gevonden door de zoekmachines.

Het wordt aangeraden om goed na te denken over de keywords en ervoor te zorgen dat deze overeenkomen met de inhoud van de website, beter 10 keywords goed omschreven dan 20 slecht omschreven.